Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:50:20 GMT

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اتمام حجت است

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۸۱۴۲۷

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اتمام حجت است

به گزارش عصر شنبه ا پایگاه اطلاع رسانی جامعه مدرسین آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مساله آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی از اهمیت بالایی در نظام اسلامی برخوردار است افزود: اهمیت این مساله به‌این است که پایه و اساس همه مجموعه هر کشوری به‌نیروی انسانی است، در کشورما هم این گونه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علما، مجتهدان، فقیهان و دانشمندان هسته‌ای و غیر هسته‌ای و غیره همه کارشان را از دبستان و مکتب خانه شروع کردند.

وی بیان داشت: ریشه و زیربنای فعالیت منابع انسانی، آموزش و پرورش است، بنابراین اگر همه اضلاع آموزش و پرورش کشور درست و سنجیده و براساس عقلانیت و آنچه خدا خواسته طراحی و برنامه‌ریزی شود، خروجی و ثمره و نتیجه آن، جامعه صالح خواهد شد.

عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری در ادامه تصریح کرد: دیگر در چنین جامعه‌ای کسی دغدغه اینکه نماینده مجلس، فلان استاد و یا دیگران چگونه هستند، نخواهند داشت، ولی برای چنین کاری نیازمند برنامه منسجم و سرمایه‌گذاری هستیم.

وی ادامه داد: با بی‌برنامه‌گری و روزمرگی به‌جایی نمی‌رسیم، تحول و داشتن جامعه صالح نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و درست است و از این لحاظ کار شما بسیار سنگین و حساس می‌باشد.

 حسینی بوشهری گفت: اگر تا به‌حال سند تحول بنیادین درآموزش و پرورش اجرا نشده، برای همین است که کارهای روزمره بر این نوع کارهای اصلی و تحول آفرین مقدم شده، در مورد تدوین همین سند تحول فعالیت‌های زیادی از سوی اندیشمندان حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش صورت گرفته است، اما اجرا نشدن آن بعد از ۱۰ سال خود جای سخن دارد.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه تدوین سند مهم و اجرای آن بسیار مهمتر است، گفت: اگر این سند درست اجرا شود، باید شاهد تحول بسیار در بحث آموزش و پروش، تعلیم و تربیت باشیم، نکته‌ای که باید متذکر شد این است، وقتی جامعه‌ای به‌سعادت می‌رسد که مجریان، قانون و خواهان آن قانون به‌دنبال آن باشند و از آن استقبال کنند.

وی ادامه داد: اگر این اضلاع درست کنار هم قرار نگیرند، نمی‌توان انتظار جامعه سعادتمند و در نتیجه منتظر اجرای سند تحول را داشت، از این رو علوم انسانی ما در رتبه آخر از نظر انتخاب رشته قرار دارد و رشته‌های تجربی خواهان بیشتری دارد و این در حالی است که در کشورهای خارجی قضیه بالعکس می‌باشد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش اتمام حجت است، چرا که به تاکید رهبر انقلاب رسیده و افراد خیرخواهی نیز برای تدوین آن وقت گذاشته‌اند تا به‌این مرحله رسیده‌است، از این رو اجرای سند تحول نیازمند افرادی است که خواهان آن باشند تا نتیجه‌اش سعادت جامعه شود.

عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری بیان داشت: برای اجرای سند، باید معلم و دانش آموز توجیه باشند، به‌ معلم یادآوری شود تا به‌باور برسند تا در ادامه بتوانیم این سند را در آموزش و پرورش اجرا کنیم، اگر معلم و مجریان به‌باور نرسند، نمی‌توان انتظاری از اجرای صحیح و سعادتمند شدن جامعه داشت.

وی یادآور شد: در ارتباط با کتاب‌ها و متن درسی آموزش و پرورش نیز همین است، استاد و معلم تا باور به‌متن آموزش و پرورش نداشته باشد، آن را تدریس نمی‌کنند، به‌همین علت گاهی دیده می‌شود جدای از متن کتاب آموزش و پرورش، متنی را که خود آماده کرده به‌دانش آموز یاد می‌دهد.

حسینی بوشهری گفت: باید بدانیم مهمتر از متن درسی، معلم و استاد است که قرار است آن را اجرا کند، در ارتباط با سند هم همین قضیه مطرح است.

وی افزود: در انتخاب متن باید دقت فراوان شود، اما متاسفانه گاهی در دانشگاه‌ها فلان متن کتاب‌های خارجی را که اصلا با فرهنگ ما سازگاری ندارد، ترجمه و تدریس می‌شود، این متن‌ها باید بومی سازی و فرهنگ سازی شود بعد در دانشگاه بیان شود.

وی اضافه کرد: این نشان از اهمیت متن و محتوای آن است که انتخاب می کنیم و در اختیار استاد برای تدریس به‌دانشجو  قرار می دهیم.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین افزود: اسلام و دین از نظر محتوی و ارائه آن چیزی کم ندارد، ولی با این حال در مقام عمل چیز دیگری در دانشگاه‌ها اتفاق می افتاد.

حسینی بوشهری  با اشاره به‌موضوع تحریم و پیشرفت کشور در مسائل علمی و سلول‌های بنیادین گفت: تحریم سبب شد کشور در زمینه‌های مختلف علمی و غیره پیشرفت خوبی کند، این همان استفاده از فرصت است، البته کسی موافق تحریم نیست، ولی تحریم باعث شد جوانان کشور روی فکر و اندیشه خود پافشاری کنند و سبب پیشرفت کشور در بحث سلول‌های بنیادین و غیره شوند.

عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری بیان داشت: بنابراین دانش آموزان ما باید قدردان دانشمندان ما در مسائل مختلف باشند و افق دور را هدف بگیرند و اگر این گونه تربیت شوند در هر مرحله ای از تحصیل در هر کجای دنیا که باشند، دوباره به‌وطن باز خواهند گشت و به‌مردم خدمت خواهند کرد.

وی تصریح کرد: اما با وجود همه این حرف‌ها، باید مواظب باشیم، دست‌هایی در کار است که دنبال اجرای برنامه و اهداف بدخواهان در آموزش و پرورش هستند، نباید از این دست افراد در آموزش و پرورش غفلت کرد.

برچسب‌ها قم وزارت آموزش و پرورش سید هاشم حسینی بوشهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم وزارت آموزش و پرورش سید هاشم حسینی بوشهری قم وزارت آموزش و پرورش سید هاشم حسینی بوشهری آموزش و پرورش حسینی بوشهری برنامه ریزی سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات یک کشور وابسته به معلمان است

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از یزد، محمدصالح جوکار با بیان اینکه آموزش و پرورش محور اصلی در هر جامعه‌ای محسوب می‌شود، اظهار کرد: این ارگان تضمین‌کننده آینده و پیشرفت هر جامعه‌ای است و انتقال گنجینه‌های گذشته به آینده و رسیدن به نوآوری‌های جدید و تحول‌آفرینی از رسالت‌های آموزش و پرورش است.

وی افزود: معلم نقش مهمی در انتقال داده‌ها و تربیت نیروی انسانی و آینده‌ساز کشور دارد و جوامعی که رشد و توسعه آن‌ها مبتنی بر دانش و علم در سایه انسان‌های فهیم و نخبه بودند، همواره به عنوان موفق‌ترین جوامع شناخته شده‌اند.

نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به امر آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت به معنای توجه به خود جامعه و تربیت انسان‌های سرافراز جامعه است، عنوان کرد: در راستای ارتقای سطح فرهنگ، تربیت و جامعه‌پذیری در جامعه باید به نقش معلمان توجه کرد و با توجه به دیدگاه مقام معظم رهبری و امام راحل که شأن معلم را چون شأن انبیاء الهی می‌دانند جایگاهی بالاتر از معلم در کشور نداریم.

وی افزود: اگر این رسالت را معلمان کشور به خوبی انجام دهند، جامعه ما یک جامعه موفق خواهد بود، چراکه مدیران آینده امروز در کلاس‌های درس در حال تحصیل هستند و این فرد برای فردای کشور باید تصمیم‌گیری کند.

جوکار با اشاره به اینکه دستاوردهای یک معلم تربیت فرد سازنده است، ادامه داد: حیات یک کشور و جامعه وابسته به اقدامات درست و صحیح یک معلم است و باید نگاه کنیم که در دهه ۶۰ معلمان علاوه بر نقش تعلیم تربیت، انتقال مفاهیم و گفتمان‌سازی در جنگ تحمیلی در کنار دانش‌آموزان خود مبارزه کردند و شهید شدند تا این انقلاب، اسلام و کشور بماند.

وی افزود: امروزه جنگ نظامی و سرد را علیه کشور نداریم اما باتوجه به جنگ نرم و جنگ رسانه‌ای معلمان باید دانش‌آموزان خود را از همان ابتدا نسبت به حربه‌های دشمن آگاه سازند و دشمنی‌های دشمن علیه ایران را روشنگری کند.

نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصمیم‌گیری مجلس نسبت به احقاق حقوق معلمان بیان کرد: پس از یک دهه قانون رتبه‌بندی معلمان تصویب و اجرایی شد، البته در مقام اجرا متاسفانه آنچه که در قانون پیش‌بینی می‌شد اجرا نشد و برخی از بخش‌ها دیر این قانون را اجرا کردند که باعث نارضایتی خود معلمان نیز شد.

وی عنوان کرد: در بحث‌های معیشتی، حقوق، مسکن فرهنگیان و ارتقای منزلت اجتماعی معلمان باید در این بخش‌ها اقداماتی صورت گیرد تا معلم در کلاس درس دغدغه معیشتی نداشته باشند و بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.

جوکار اظهار کرد: امنیت شغلی برای معلمان حق‌التدریس یا نیروی خدمات آموزشی باید فراهم شود و باید تدبیرهای لازم برای جبران کمبود معلمان کشور سریع صورت گیرد تا بتوان چشم‌اندازی که برای نظام تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده است، تحقق یابد.

خبرنگار: علیرضا شفیعی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229239 برچسب‌ها دانشگاه فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش آموزش و پروش

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • پیشرفت و تحول در کشور از مدرسه آغاز می‌شود
  • پیام توییتری وزیر سابق آموزش و پرورش به وزیر فعلی آموزش و پرورش : این صندلی ارزشش را ندارد...
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان نمونه بسجی جهادگر استان در تبریز
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد