Web Analytics Made Easy - Statcounter

من می‌گویم اگر چراغ روضه کم‌رنگ شده، باکی نیست؛ چراغ مطالعه‌ی حسینی را روشن کنیم. حماسه‌ی حسینی را بخوانیم، مقاتل را بخوانیم، تواریخ را بخوانیم، تفسیر زیارت عاشورا را بخوانیم...

به گزارش مشرق، مهدی متولیان از فعالان فرهنگی در مطلبی نوشت:

"حجاب نورانی یا «نور سیاه» عبارت است از هر مرحله‌‎ ‌‏از مراحل سیر و سلوک روحانی که توقف سالک در آن، مانع از صعود به مراحل بالاتر‎ ‌‏باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراحل عرفانی از یک جهت، مثبت و از جهتی دیگر، منفی خواهند بود؛ از‎ ‌‏جهتی نورند و از جهتی حجاب هستند..."

به رفیقی گفتم: امسال که کرونا شور حسینی را تعطیل کرده، فرصت خوبی است که به شعور حسینی بپردازیم.

فوری گفت: شعور حسینی باید همراه با شور حسینی باشد؛ یعنی که به هر قیمتی شده نباید هیأت و روضه و سینه‌زنی تعطیل شود! این جمله‌ی تکراری، کلیشه‌ای است که می‌خواهد به دلبستگی و تعصبمان بر هیأت و سینه‌زنی سرپوش بگذارد و گریز همیشگی ما از معارف عمیق عاشورا را کتمان کند. غافل که هیأت و روضه و عزا بهانه‌هایی برای علم کردن تفکر حسینی‌اند. خودشان فی‌نفسه اصالت ندارند، این سیدالشهدا(ع) و تفکر او است که اصالت دارد. دریا او است و مراسم و مناسک موجش هستند.

من می‌گویم اگر چراغ روضه کم‌رنگ شده، باکی نیست؛ چراغ مطالعه‌ی حسینی را روشن کنیم. حماسه‌ی حسینی را بخوانیم، مقاتل را بخوانیم، تواریخ را بخوانیم، تفسیر زیارت عاشورا را بخوانیم، گنجینۀالاسرار را بخوانیم، خطبه‌های ناخوانده و ناشنیده‌ی پیام‌رسانان عاشورا را بخوانیم... اصلاً تا به حال چشمتان به متن خطبه‌ی حضرت زینب در بارگاه یزید افتاده؟! آیا لذت صلابت و استحکام کلامش را که به‌وضوح داغ عاشورا را تسکین می‌دهد، تجربه کرده‌اید؟ امسال فرصت خوبی داریم و می‌توانیم چشم از موج‌ها برداریم و خودِ دریا را سیاحت کنیم.

هیأت و روضه و عزا بهانه‌هایی برای علم کردن تفکر حسینی بود. تفکری که همه‌چیز را می‌دهد تا نظام الهی تأسیس شود. تفکری که هنوز به اقتصاد ما نرسیده و هنر ما از آن بویی نبرده و... خیلی مانده تا به معنی کامل لفظ حسینی شویم.

خلاصه برادر! تو سالک طریق حسین هستی؛ به‌پا که سنت‌های دوست‌داشتنی محرم، حجاب نشود و متوقف نشوی.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین ماه محرم حسینیه کتاب ی حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۷۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجمه «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» چاپ شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» نوشته سی.فرد آلفُرد به‌تازگی با ترجمه سحر اعلایی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۲۰۰۲ منتشر شده است.

سی.فرد آلفُرد نویسنده کتاب، متولد ۱۹۴۷ و استاد دانشگاه مریلند است. او ۹ کتاب در حوزه فلسفه و روانشناسی دارد و «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی»‌اش متنی است که او ترتیب داده و در آن، امانوئل لویناس فیلسوف فرانسوی را در یک‌سو قرار داده و در سوی دیگر گفتگو، طرفداران مکتب فرانکفورت، روانکاوان، تراژدی‌نویسان یونان، هانا آرنت و نویسندگانی چون آیریس مرداک را نشانده است. لویناس از نظر سی.فرد آلفرد شخصیتی است که به‌سختی تن به گفتگو می‌دهد. اما او تلاش کرده لویناس را به گفتگو با دیگران وا دارد.

به این‌ترتیب مخاطب کتاب پیش‌رو با اندیشه‌های لویناس آشنا می‌شود. نویسنده اثر همچنین ترتیبی داده تا خواننده اثرش، با اندیشه تئودور آدورنو یعنی یکی از چهره‌های مشهور مکتب فرانکفورت آشنا شود. سی.فرد آلفرد در فصل سوم، این‌دو را مقابل هم می‌نشاند و گفتگوی خیالی‌شان را می‌نویسد. در ادامه این‌مسیر روانکاوانی چون زیگموند فروید و دانلود وینیکات هم وارد گفتگو با لویناس می‌شوند و سپس، مرداک و آرنت هم وارد می‌شوند. در فصل چهارم هم آیزایا برلین و اندیشه‌اش وارد متن می‌شوند.

دیگری، نامتناهی و چهره ازجمله کلیدواژه‌ها و مفاهیم مهم فلسفه و تفکر دینی لویناس هستند که سی.فرد آلفرد در این‌کتاب به آن‌ها پرداخته است.

کتاب پیش‌رو ۵ فصل دارد که به‌ترتیب از این‌قرارند:

«کسی زنگ در شما را می‌زند»، «لویناس، وینیکات، و "وجود دارد"»، «مرداک، آدورنو و لویناس»، «روانکاوی، سیاست و "آزادی با"»، «عشق، دلسوزی و انسانیت».

پس از این‌فصول هم «واژه‌نامه انگلیسی به فارسی»، «کتاب‌شناسی» و «نمایه» درج شده‌اند.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

جایی که کمال هست واقعیت هست. خیر عبارت است از شناخت واقعیت یعنی آن را حتی‌الامکان واضح ببینیم. هرچه ایگو کمتر باشد، دانش ما بیشتر خواهد بود، و کمتر به سوی تمامیت بخشیدن، یعنی گذاشتن ایگو به جای دیگری، هدایت می‌شویم.

مرداک جایی را برای تراژدی باز می‌گذارد. ظرفیت شناخت ما از دیگران از طریق عشق لزوما به هارمونی نمی‌انجامد. ممکن است دیگران را حتی‌الامکان عادلانه و درست بشناسیم، و با این‌حال نتوانیم با آن‌ها کنار بیاییم. دانش عشق به معنای هماهنگی در عشق نیست. از این‌جا به مطلبی می‌رسیم که نه مرداک و نه لویناس به اندازه کافی متوجه آن نبوده‌اند. هر دو فرض گرفته‌اند که مساله ایگو است: خودشیفتگیِ مربوط به حالتِ «زیستن با» که متعلق به وضعیت پیش از زنگ در است در تفکر لویناس، و «روان‌نژندی» در تفکر مرداک. در واقع، اکثر بدبختی در زندگی ناشی از به‌اصطلاح وابستگی نامستقل است، امری که مرداک مکرر در رمان‌هایش از آن سخن می‌گوید، گرچه در فلسفه‌اش فقط گاهی بدان می‌پردازد. چارلز آروبی، قهرمان دریا دریا، دوستش هارتلی را که مدت‌ها بود از دست داده بود در خانه روستایی‌اش زندانی می‌کند. ممکن است بگویند این نشان‌دهنده قدرتِ ایگومداریِ تمامیت‌بخش است، اما به نظر می‌رسد بیشتر دلالت بر وابستگی شدید او به آن دختر دارد و اگر او نباشد دیوانه می‌شود.

این‌کتاب با ۲۸۰ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6097927 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • ادعای انبارلوئی درباره ایده «از شاهزاده تا تاجزاده» مهدی نصیری /حرف او نیست، هم لطف الله میثمی گفته بود هم فرخ نگهدار!
  • ترجمه «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» چاپ شد
  • برترین موتورکراس سواران تبریز معرفی شدند
  • پیک موتوری برقی در راه بازار تهران
  • مراحل برخورد با افراد بی‌حجاب بر اساس لایحه عفاف و حجاب
  • برگزاری یادواره شهدای روستای امند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد برگزار شد
  • دارالعباده سراسر ماتم وعزا در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت