Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، «خبرگزاری دانشجو» در گفتگو با مسئول دفتر خواهران تحکیم وحدت به بازخوانی مسائل مطرح شده توسط این فعال دانشجویی در دیدار سال ۹۸ پرداخته است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خاطره دیدار با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان از جمله اتفاقات به یاد ماندنی است که برای همیشه در یاد و خاطره کسانی که این فرصت طلایی را به دست آورده اند نقش می‌بندد؛ اما در این میان شاید طلایی‌ترین لحظات این دیدار در ذهن کسانی ثبت و ضبط شود که فرصت ایراد سخنرانی در مقابل عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی را کسب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
«خبرگزاری دانشجو» با توجه به قرار گرفتن در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب گفتگو‌هایی را با فعالین دانشجویی که فرصت ایراد سخنرانی در محضر رهبر معظم انقلاب را یافته اند ترتیب داده که در ادامه سومین گفتگو را با نرگس سادات حسینی مسئول دفتر خواهران دفتر تحکیم وحدت و نماینده این اتحادیه در دیدار به یادماندنی دانشجویان با رهبر انقلاب در سال ۹۸ می‌خوانید:

دانشجو: در سال ۹۸ طی چه فرایندی به عنوان سخنران دفتر تحکیم وحدت در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب انتخابات شدید؟ برای انتخاب سخنران دفتر تحکیم وحدت در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب معمولاً در شورای مرکزی اتحادیه رای گیری انجام میشود. اگرچه در دیگر اتحادیه‌های دانشجوی دبیر وظیفه سخنرانی را بر عهده دارد، اما در دفتر تحکیم وحدت علاوه بر انتخاب دبیر به صورت عمومی به عنوان سخنران دوستان دیگر نیز برای سخنرانی داوطلب می‌شوند و پس از رای گیری و طبق نظر اکثریت شورای مرکزی سخنران را انتخاب می‌کنند با این وجود ممکن است یکسال دبیر به عنوان سخنران انتخاب شود و سال دیگر سخنران یکی دیگر از دوستان باشد. با این وجود در سالی که بنده به عنوان سخنران انتخاب شدم روال به همین صورت بود.

دانشجو: نحوه تهیه متن سخنرانی نماینده جامعه اسلامی دانشجویان در محضر رهبر معظم انقلاب به چه صورت است؟ متن سخنرانی بنده طی یک روند طولانی آماده شد به گونه‌ای که ابتدا از دوستان خواسته شد تا نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنند که در این راستا از نظرات اعضای شورای عمومی، اعضای دفاتر عضو اتحادیه و ادوار استفاده شد و نهایتاً در بین تمام پیشنهادات بنده به عنوان سخنران با اعضای شورای مرکزی سر موضوعات به جمع بندی رسیدیم و پس از آن موضوعات به متن تبدیل شدند. روال این است که بعد از آماده شدن متن آن را چند بار برای دوستان قرائت کنیم تا ایرادات آن مشخص شود به همین دلیل ممکن است متن چندین بار تغییر کند، چون ممکن است موضوعی را که احساس می‌کردیم خوب است در متن بیاید بعد از ورود به جزئیات آن متوجه شویم که با توجه به زمان کوتاهی که در مقابل رهبر معظم انقلاب داریم لازم نیست به آن موضوع بپردازیم.

یکی از ملاک‌های که برای تهیه متن سخنرانی مد نظر ماست این است که مسائل مهم و مسائلی را که قبلاً در اتحادیه به آن‌ها پرداخت شده ارائه کنیم؛ البته ممکن است بعضی موضوعات دیگر را هم که روی آن‌ها کار نکرده ایم، اما در آن زمان احساس می‌کنیم اولویت دارند و مهم هستند مطرح کنیم. به هر روی عمده متن بنده مربوط به مواردی بود که اتحادیه به آن‌ها پرداخته بود و این موضوع برای ما مهم است، چون در آنجا آنچه مطرح می‌شود دیدگاه اتحادیه است. به هر روی ما معتقدیم استقلال فکری و ارائه نظرات بدون ترس و واهمه توسط دانشجو ارزشمند است.

در تهیه متن سخنرانی دفتر تحکیم وحدت مخاطب عمومی برای ما مهم است، چون یکی از مسائلی که در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب وجود دارد این است که علاوه بر رهبری طیف وسیعی از جامعه مباحث مطرح شده را می‌شنوند به همین دلیل دیدار با رهبر انقلاب فرصت خوبی است تا بتوانیم مسائل را به صورت عمومی و با هدف اینکه مخاطب عمومی آن‌ها را می‌شنود مطرح کنیم. از طرفی ما به یک سری از مسائل با هدف اینکه آن‌ها را به گوش مسئولان برسانیم، می‌پردازیم.
معتقدم جنبش دانشجویی باید نگاه خود را به دیدار و صحبت مستقیم با رهبر معظم انقلاب تغییر دهد. رهبر انقلاب یک نگاه جدی و هدفمند نسبت به دیدار با دانشجویان دارند و این کار را با برنامه و با هدف انجام می‌دهند. مثلاً شاید یکی از هدف‌های ایشان این باشد که نظرات جنبش دانشجویی و دانشجویان انقلابی را بشنوند و رصد کنند با این وجود ایشان انتظار دارند که حرف‌های جدیدی از طرف دانشجویان مطرح شوند به جهت اینکه ممکن است یک موضوعی وجود داشته باشد که دانشجوی نخبه انقلابی آن را درک کرده باشد، اما خیلی از مسئولین و مشاورین به آن توجه نکرده باشند و این سطح یک سطح متعالی و خوب است همچنین ممکن است یک موضوعی از طرف دیگران دیده شده باشد، اما دانشجوبا یک نگاه جدید به آن مسئله نگاه کرده باشد و این مسئله نیز ناشی از تمایزی است که دانشجو با مسئولان و یا کنشگران اجتماعی دارد.

بنده فکر می‌کنم رهبر معظم انقلاب خیلی با برنامه به دیدار با دانشجویان نگاه می‌کنند، چون بعد از صحبت هر سخنرانی یکسری نکات را گوشزد می‌کنند و این نکات را نیز از این جهت می‌گویند که دوست دارند اشکالات مسیر ما رفع شوند و ما مسیر بهتری را در پیش بگیریم. علاوه بر این کار دیگری که رهبر انقلاب انجام می‌دهند، این است که از دانشجویان میخواهند که روی موضوعات مطرح شده بیشتر کار کنند حتی می‌گویند کار‌های انجام شده را برای شان بفرستند به گونه‌ای که این موضوع سال گذشته در مورد بنده اتفاق افتاد البته در مورد دیگر اتحادیه‌ها نیز چنین چیزی بوده است. در مجموع می‌خواهم بگویم که ما نیز به مانند رهبر انقلاب که هدفمند به دیدار با دانشجویان نگاه می‌کنند باید یک مسیر بلند را برای این دیدار تعریف کنیم نه اینکه وقتی به زمان دیدار نزدیک شدیم تازه بخواهیم روی موضوعات فکر کنیم و یا اینکه بعد از انجام دیدار تمام موضوعاتی را که طرح کرده ایم کنار بگذاریم.

دانشجو: در محضر رهبر معظم انقلاب به چه مسائلی پرداختید؟ بنده در دیدار سال گذشته در دو بخش اصلی صحبت کردم نخست ذیل مردم سالاری دینی به موضوع ساختار‌های مشارکت مردمی با شعار «نوسازی مشارکت، کارآمدی جمهوریت» پرداختم و سپس به مسئله آگاهی‌بخشی به عنوان یکی از مقدمات مشارکت عمومی اشاره کردم.
همچنین نقد‌هایی که به قانون انتخابات و لایحه پیشنهادی مجلس در آن زمان بود، نقد به نحوه‌ی سندنویسی در کشور که در همه اسناد از جمله سند تحول آموزش و پرورش مشهود است و حضور مسئولان در دانشگاه‌ها از جمله مسائلی بود که در سخنرانی بنده مطرح شد.
در بخش دوم موضوع اصلی بنده «بحران هویت اجتماعی» بود که ذیل آن به موضوع خلا عرصه‌های حضور اجتماعی دختران انقلابی متناسب با هویت زنانه اشاره کردم و به بررسی کنشگری دختران در سیلی که در آن زمان اتفاق افتاده بود پرداختم و در بخش بعد به مسئله‌ای اشاره کردم که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود و آن هم شکاف هویتی بین زمان فارغ التحصیلی تا ازدواج دختران بود.
بعد از اتمام سخنرانی بنده رهبر معظم انقلاب گفتند مسئله‌ای که را در خصوص دختران مطرح کردم پیگیری کنیم و پیشنهادات را برای ایشان ارسال کنیم.

دانشجو: آیا مباحث مطرح شده در سخنرانی شما نتیجه‌ای هم در بر داشته است؟ بله در حد توان موضوعات پیگیری شد؛ مثلا مسائل حول مشارکت مردمی که به طور کلی دغدغه چندساله اتحادیه است ادامه پیدا کرد. همچنین به طور خاص مسئله سندنویسی‌ها مثل سند دانشگاه اسلامی توسط واحد فرهنگی اتحادیه پیگیری شد و جلساتی را نیز با شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار کردیم. از طرفی موضوع مورد تاکید رهبر انقلاب در آن جلسه یعنی موضوع هویت اجتماعی دختران نیز مورد بررسی قرار گرفت و گزارش و طرحی در این رابطه آماده شد.
خوشبختانه بازخورد‌هایی که بعد از دیدار در مورد بخش حوزه زنان داشتیم تقریبا زیاد بود و مورد تاکید بسیاری از زنان به عنوان یک دغدغه جدی قرار گرفت.

دانشجو: اگر به زمان دیدار برگردید چه مواردی را از متن سخنرانی خود حذف یا اضافه می‌کنید؟ اگر به آن روز برگردم شاید موردی را حذف یا اضافه نکنم، اما شاید ادبیات طرح موضوع، نحوه پرداختن و رویکردی را که نسبت به آن داشتم مقداری تغییر می‌دادم.

دانشجو: برای افرادی که امسال فرصت سخنرانی در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را پیدا می‌کنند چه پیشنهاد‌هایی دارید؟ دوستان این وقت کمی را که برای صحبت کردن در مقابل رهبر معظم انقلاب دارند غنیمت بدانند و از طرح مسائلی که احیانا قبلا به آن‌ها زیاد پرداخته شده پرهیز کنند. به هر روی سخنرانی در مقابل رهبر انقلاب باید تفاوتی با سخنرانی در مقابل دیگران داشته باشد به گونه‌ای که در این دیدار نباید ملاک اصلی صرفا گرفتن بازخورد‌های احساسی از عموم شنوندگان باشد؛ هرچند آن هم در اولویت‌های بعدی مهم است.
توصیه بنده این است که دوستان موضوعاتی را مطرح کنند که هم دارای اولویت بوده و هم فایده‌ای داشته باشند؛ چون بعضی از موضوعات را وقتی که بررسی می‌کنیم می‌بینیم که طرح آن‌ها خیلی تغییری در مسئله ایجاد نمی‌کند و یا ممکن است مسئله‌ای باشد که رهبر معظم انقلاب اصلا نمی‌توانند کاری در آن راستا انجام دهند پس اینکه هدف ما از طرح هر موضوعی چیست خیلی مهم است و باید به آن توجه داشته باشیم.

نکته دیگر اینکه در دیدار با رهبر انقلاب باید حرفی را بزنیم که احساس می‌کنیم حرف نوئی است و منجر به یک تحول و تغییر هر چند کوچک می‌شود؛ البته دوستان نباید درگیر این مسئله شوند که چقدر قرار است در همان لحظه بازخورد مثبت نسبت به مسائلی که مطرح می‌کنند، بگیرند.

توصیه دیگر این است که دوستان روی ادبیات و رویکرد طرح مسائل خیلی فکر کنند و مدام تغییرات لازم را در متن خود به وجود بیاورند تا منظورشان به خوبی منتقل شود و مخاطب منظور آن‌ها را بفهمد. همچنین باید انصاف را در بیان مسائل رعایت کنند، چون در آن لحظه ممکن است برای جذب مخاطب حرفی را بزنیم که در لحظه اول حرف خوب، پخته، جذاب و گیرایی به نظر بیاید، اما در اصل حرف درست و منصفانه‌ای نباشد.

همچنین خوب است که دوستان مسائلی را مطرح کنند که روی آن‌ها کار کرده اند، چون پرداختن به این موضوعات درست‌تر و جذاب‌تر است از طرفی اگر رهبر معظم انقلاب جمله‌ای را بشنوند که ما به عنوان جنبش دانشجویی برای آن دوندگی کرده باشیم و فکر کرده باشیم برایشان ارزشمند‌تر است تا اینکه بخواهیم یک حرف کلی زده بزنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دیدار دانشجویان با رهبری جنبش دانشجویی رهبر معظم انقلاب مسائل زنان دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب سخنرانی در مقابل عنوان سخنران دفتر تحکیم وحدت رهبر انقلاب مقابل رهبر متن سخنرانی مطرح شده مسئله ای مطرح شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۸۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب

انتشارات انقلاب اسلامی با ۲۰۷ عنوان کتاب شامل ۴۰ اثر جدید و ۷۴ اثر تجدید چاپ در سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدّ ظلّه‌العالی) با 207 عنوان کتاب در سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد که از این تعداد، 40 عنوان از کتاب‌هایی است که در طول سال منتشر شده و 14 عنوان برای نخستین‌بار در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. 

«گنجینه بی‌پایان»، مجلد جدیدی از مجموعه شرح نهج‌البلاغه رهبر معظم انقلاب است که در کنار شرح، بیانات معظم‌له درباره نهج‌البلاغه نیز در این اثر گردآوری شده است. این کتاب، در کنار سه جلد دیگر شامل «راه روشن مدیران» بیانات رهبر معظم انقلاب در شرح بخش‌هایی از نهج‌البلاغه در دیدارها با هیأت دولت، «نبوت‌ها» و «منشور حکومت علوی» عرضه خواهد شد. 

«حدیث زندگی» از دیگر مجلداتی است که انتشارات انقلاب اسلامی در دست انتشار دارد. این مجموعه که قرار است در نهایت در هفت جلد تکمیل شود، ارائه دهنده تمام احادیثی است که رهبر انقلاب در ابتدای درس خارج فقه تشریح کرده‌اند. در نمایشگاه کتاب امسال قرار است سه جلد شامل «نوادر»، «مکارم‌الاخلاق» و «امالی شیخ صدوق» از این مجموعه در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد. 

«درآمدی بر علوم اسلامی انسانی»، «درآمدی بر نظریه تعلیم و تربیت»، «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی» و «روایت تولید» شامل نظریه‌های اقتصادی ائمه اطهار(ع) در بیانات رهبر انقلاب از دیگر آثاری است که از این نشر برای نخستین‌بار عرضه می‌شود. «روایت اول شخص از شخص اول»؛ به قلم مهدی قزلی از دیگر آثار تازه‌منتشر شده این نشر است. قزلی در این کتاب مشاهدات خود از موقعیت‌های مختلفی را روایت کرده است که در محضر رهبر معظم انقلاب حضور داشته است.

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

انتشارات انقلاب اسلامی امسال رمانی نیز برای گروه سنی نوجوان عرضه خواهد کرد. «خاکسپاری دوم بانوی مرگ» به قلم نیما اکبرخانی تلاش دارد روایتی باشد از پیشرفت موشکی ایران. 

سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران از روز 19 تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه در مصلی امام خمینی(ره) میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود. 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • فیلم| رهبر معظم انقلاب: حج امسال، حج برائت است
  • دیدار کارگزاران حج و زائران بیت‌الله با رهبر معظم انقلاب
  • کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام با رهبرانقلاب دیدار می‌کنند
  • مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله الحرام با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • فیلم| در آخرین دیدار شهید زاهدی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب